EETTAFELS OM VAN TE SMULLEN

Eettafels zijn in het moderne interieur steeds belangrijker. Om urenlang gezellig aan te tafelen en na te tafelen. Belangrijk dus om uw keuze voor de tafel zorgvuldig te maken. Dat kan in het grote merkencentrum van Gasse in Mijdrecht. Wij tonen nagenoeg alle eettafels van prachtige merken zoals Rolf Benz, Leolux, Willisau en Bert Plantagie.
Rolf_Benz_983_eettafel_600x600

Rolf Benz 983

Eettafels
metaform-orfis-keramiek

Metaform Orfis

Eettafels
rolf-benz-921-tafel-naturel-eiken

Rolf Benz 921

Eettafels
Rolf_Benz_990_tafel_600x600

Rolf Benz 990

Eettafels
Rolf-Benz-8950

Rolf Benz 8950

Eettafels
willisau-prato-uitschuiftafel-2

Willisau Prato

Eettafels
leolux-columna-keramiek

Leolux Columna

Eettafels
leolux-bondi-tafel-noten

Leolux Bondi

Eettafels
leolux-caron-lys1

Leolux Lys

Eettafels
willisau-LINEA-eettafel

Willisau Linea

Eettafels

EETTAFELS VOOR URENLANG COMFORTABEL TAFELEN EN NATAFELEN

Eettafels zijn een belangrijk object in uw interieur. Het is dan ook belangrijk dat het design, het materiaalgebruik en de kleuren goed bij u en uw interieur passen. Het design van de eetkamertafels kan nagenoeg altijd worden aangepast. U kunt hierbij denken aan:

 • uw keuze voor het materiaal en kleur van het tafelblad en de poten
 • de afmeting van de tafel
 • overige design opties

IN WELKE MATERIAAL EN KLEUR WILT U DE TAFEL?

Eettafels kunnen altijd in een ander materiaal of een andere kleur. Denk hierbij aan de volgende uitvoeringen voor het tafelblad:

 • hout of fineer
 • keramiek of dekton
 • mdf of lak
 • glas

Door hiermee te spelen, verandert u het design van de tafel in grote mate. Kijk maar eens naar de moderne eettafels in mooi massief eiken of notenhout. Deze hebben een volledig ander design dan de (eveneens moderne) eettafels in keramiek of dekton. Zeker nu de houten eettafels steeds rustieker worden; met opgevulde noesten en scheuren en de gerookte of antiekgemaakte uitstraling.

EETTAFELS GROOT OF KLEIN, OF MET EEN BIJZONDERE VORM

Maar belangrijk voor het design van de eettafel is ook de keuze voor een grote tafel, een kleine tafel, een ronde tafel of andere bijzondere vorm. De meeste eettafels zijn leverbaar in heel veel breedte- en lengtematen. Of in een bijzondere vorm; niet alleen in ronde maat, maar ook in diverse ovalen of soms ook driehoek of vierkant.

MAAR ER ZIJN MEER DESIGN OPTIES VOOR UW EETKAMERTAFEL

Daarnaast kunt u bij veel eettafels kiezen voor andere opvallende design kenmerken. Wat dacht u van een andere kleur voor de poten, zoals vaak mogelijk is bij de eettafels van Willisau en Bert Plantagie. U kunt dan kiezen voor een onderstel in RVS of aluminium, maar ook voor een onderstel dat mooi meekleurt met het tafelblad. Of juist prachtig contrasteert.

MAAR EEN EETTAFEL IS VOORAL EEN GEBRUIKSVOORWERP

Even belangrijk als het design van een eettafel is het gebruiksgemak ervan. Want eettafels zijn in eerste instantie bedoeld om aan te tafelen en wellicht heel lang na te tafelen. Denk bij uw keuze voor een tafel dan ook met name aan het volgende:

 • de gebruikseigenschappen van het tafelblad
 • de hoogte van de eettafel
 • de afmeting van de tafel en mogelijkheid van uitschuif of uittrekken

KIEST U VOOR GEMAK, LUXE OF WILT U BEIDE?

Wanneer u elke dag aan uw eetkamertafel uw ontbijt, lunch en diner gebruikt, is het gebruiksgemak van de tafel van groot belang. Let bij de keuze voor het tafelblad dan ook goed op de gebruikseigenschappen van het materiaal, bijvoorbeeld:

 • houten eettafels in de olie: prachtig en warm; vlekken ontstaan eerder, maar kunnen makkelijker worden hersteld
 • houten eettafels in de lak: mooi en voelt niet koud aan; relatief ongevoelig voor vlekken
 • eettafel in keramiek en stucco: sterk en relatief ongevoelig voor vlekken, voelt koel aan
 • gelakte eettafels: relatief ongevoelig voor vlekken, maar minder krasvast
 • eettafel MDF: nauwelijks gevoelig voor vlekken en krassen
 • glazen eettafel: ongevoelig voor vlekken, maar minder krasvast en voelt koel aan
 • eettafel in gelakt glas: minder gevoelig voor vlekken en krassen en voelt iets minder koel aan

Aan ons de taak om u goed te informeren over alle eigenschappen, zodat u uw keuze goed kunt maken. Wilt u zelf voelen of een materiaal koud aanvoelt, kom dan naar Gasse Wooncentrum in Mijdrecht. Wij hebben eetkamertafels in nagenoeg ieder materiaal staan. Dan kunt u het verschil zelf voelen.

LET OOK NU WEER OP DE AFMETING VAN UW EETKAMERTAFEL

Let bij de keuze van een eetkamertafel goed op de hoogte van de tafel, met name de onderkant. Want uw eetkamerstoelen moeten immers goed onder de tafel passen. Ook als het eetkamerstoelen met armleuningen zijn. Maar ook de hoogte van de bovenzijde is van belang. Deze moet goed passen bij de hoogte van uw eetkamerstoelen. Zodat de verhoudingen kloppen. In het wooncentrum van Gasse in Mijdrecht vindt u eetkamertafels in diverse maten. Wij adviseren u daarbij graag.