Woontrends 2017

DE WOONTRENDS 2017 IN EEN RONDJE OM DE WERELD

Wat zijn de woontrends 2017? Na ons bezoek aan de inspirerende woonbeurs IMM Keulen (Internationale Möbel Messe Köln) begin dit jaar kunnen wij hierover meepraten. Wij kwamen vol inspiratie terug en hebben onze showroom inmiddels al behoorlijk onderhanden genomen om het aan de woontrends 2017 aan te passen. Hieronder vindt de meest actuele trends en kleurbeelden, geïnspireerd door de mooiste plekjes op aarde.

Wilt u uw interieur ook een 2017 update geven? Plan dan hier een afspraak voor interieuradvies in.

VEEL WARME KLEUREN IN HET INTERIEUR

In het interieur ziet u de komende tijd veel warme kleuren. Of het nu gaat om rood, oranje, geel, groen, blauw, bruin of zwart; van alle tinten wordt de warmste kleur gekozen. Voor de meubelen in onze showroom hebben wij de prachtigste combinaties samengesteld. Met een mooie mix van materialen, kleuren en dessins.

Hieronder vindt u een aantal trendkleuren die volgens IMM Keulen 2017 in het actuele interieur worden gecombineerd. Wij sloten hierbij aan bij de trendkleuren van Farrow & Ball. Voor de naam maakten wij (helaas alleen in gedachte) een reisje rond de wereld. Wij beginnen met de Rolf Benz Teno in de kleurtoon  ‘indian red’: de bank in een prachtige kleur suede en accessoires in een warme rode en oranje kleur.

ZACHTE MATERIALEN EN BIJZONDERE STOFFEN EN DESSINS

Bij warme kleuren horen zachte materialen. Die zagen wij in Keulen dan ook volop. Warme zachte stoffen met een hoog aaibaarheidsgehalte. Van zachte effen stoffen en stoffen met een bijzonder dessin. Tot rijke veloursstoffen in diepe, warme kleuren. En leer in de mooiste en zachtste kwaliteiten. Die optimaal ademen en zich soepel om de meubels laten stofferen. Zo was de nieuwe bank Leolux Bellice in Keulen uitgevoerd in een veloursstof in een warme, diep-gele kleur.

Bij de keuze voor de stoffering kunt u zich uitgebreid laten verleiden tot de mooiste combinaties. Zowel wat betreft kleuren, als wat betreft soorten stof en/of leer. Dat kan per meubel verschillen. Maar ook bij de stoffering van één meubel kunt u verschillende kleuren en materialen combineren. Kijk bijvoorbeeld hieronder bij  ‘mix van materialen …’ en ‘vintage …..’.

NIEUWE MATERIALEN IN WARME KLEUREN

Niet alleen de stoffering is zacht, aaibaar en warm. Ook andere materialen zijn op vernieuwende wijze uitgevoerd. Zo zagen wij veel tafelbladen en zelfs accenten in kasten in de warmste kleuren keramiek en natuursteen. Of tafels en kasten in massief hout dat gebleekt was en hierdoor een bijzondere lichte uitstraling had.

Onderstellen van banken, tafels en kasten zijn overigens niet altijd meer in RVS. Afhankelijk van de gewenste uitstraling zijn deze gelakt in mat zwart, warm-grijs grafiet of diep-bruin. Zoals de tafels van Leolux waarvan meestal niet alleen de bladen in prachtige kleuren en materialen zoals keramiek kunnen worden uitgevoerd. Maar ook de onderstellen in heel veel kleuren kunnen worden gelakt. Kijk maar naar de Leolux Liliom hieronder.

ORGANISCHE VORMGEVING VAN ROND TOT GEOMETRISCH

Uiteraard zijn banken, tafels en kasten vaak nog recht en hoekig. Maar in 2017 worden ze ook vervangen door meubels met organische vormgeving. Wij zagen veel ronde bijzettafels, poefs en ronde vormen in fauteuils of banken. Zelfs tafels en kasten ontkomen soms niet aan een ronde uitvoering.

Bijzonder op de beurs in Keulen waren de Leolux woonaccessoires die zijn ontworpen door Edward van Vliet. De poef Leolux Amulet met 8 hoeken. En de plaids, kussens en karpetten met bijzonder geometrisch patronen. Hier bijzonder fraai gecombineerd met de bank Leolux Mayon en fauteuil Leolux Mayuro.

MIX VAN STIJLEN, KLEUREN EN MATERIALEN

Stijlen, kleuren en materialen worden in het interieur van 2017 uitgebreid gecombineerd. Leer, effen stoffen, gemeleerde stoffen en dessins; u kunt het in uw interieur door elkaar toepassen. Ook in verschillende kleurstellingen. Als de kleuren maar goed met elkaar harmonieren.

Combinaties kunnen worden gemaakt door de verschillende meubels in een interieur in contrasterende kleuren en materialen uit te voeren. Zoals banken, fauteuils, stoelen en woonaccessoires. Maar ook binnen één meubel kunt u variëren in materialen en kleuren. Zoals bij de nieuwe eetkamerstoel Leolux Ditte en eetbank Leolux Didore.

TERUG NAAR MYSTIEKE EN DONKERE SETTINGS

Terug naar de warmte en het comfort van onze eigen woning. Daarbij hoort in 2017 ook een mystieke en donkere setting. Met prachtige warme donkere kleuren. Zoals mat zwart of off black. Gecombineerd met zachte velours- of chenillestoffen in warme kleuren. En uiteraard de nieuwe accentkleur goud of copper.

Daarnaast vervaagt het onderscheid tussen indoor en outdoor. Buiten willen wij even comfortabel leven als binnen. En binnen vullen wij ons interieur met buitenelementen, zoals met mooie groene planten. Op de stand van Rolf Benz waren de grote planten dan ook alom aanwezig, zoals hieronder bij de Rolf Benz Nuvola in prachtige donkere setting.

MODULAIRE OPBOUW VAN BANKEN

Flexibiliteit van de meubelen staat voorop. Zij moeten immers aan steeds meer functies voldoen. De juiste mix van thuiskomen en relaxen, gezellig samenzijn met familie en vrienden tot meer of minder home-office functies.

Veel banken zijn daarom modulair opgebouwd. Zodat u een royale uitvoering kunt kiezen en deze aan de omstandigheden kunt aanpassen. Van relaxmeubel voor u en uw gezin, tot comfortabele bank waar u met al uw gasten op kunt plaatsnemen. Zoals de loungebank Rolf Benz Tondo; een modulaire bank met comfortabel zacht zitcomfort en moderne, organische vormgeving.

AANDACHT VOOR COMFORT EN ONTSPANNING

In de beslotenheid van ons eigen huis, willen wij optimaal tot rust komen. In meubelen die maximaal comfort bieden. In Keulen zagen wij steeds meer zitmeubelen met een comfortabel zacht zitcomfort. Zoals de nieuwe Leolux Bellice die in drie hardheden kan worden uitgevoerd, van standaard, tot lounge en superlounge.

Maar wij zagen ook dat er steeds meer slimme relaxfuncties in moderne meubelen worden toegepast. De Rolf Benz Mera hieronder is daar een uitgesproken voorbeeld van. Want in één meubel kunt u zitten, liggen en relaxen.

VINTAGE TERUG VAN NOOIT WEGGEWEEST

De meubels en woonaccessoires uit ons ouderlijk huis komen weer goed van pas. Want in 2017 willen wij ons interieur superpersoonlijk maken. Met unieke accenten die voor ons een bijzondere waarde hebben.  Vintage meubelen en accessoires zijn hierbij onmisbaar.

Ook in onze showroom vindt u vintage accenten. Zoals vintage vloerkleden en decoratie die wij in de garage van onze ouders vonden. Deze bijzondere combinatie van stijlen, geeft de meubelen ook in onze showroom een uniek en actueel karakter.