Een TV-kast / lowboard is meer dan alleen een functioneel meubel

Een TV-kast of lowboard kiest u voor uw TV en audio. Het meubel is laag genoeg om uw TV erop te zetten of boven te hangen. Maar tegelijkertijd heeft u ruimte om er al uw audio en TV toebehoren in op te bergen.

Er zijn TV-kasten in heel veel maten, vormen en kleuren. Kiest u voor een moderne TV-kast met rechte lijnen? Of mag het wat ronder zijn? Kiest u voor een TV-kast in een spannende kleur lak of hout? Of wellicht voor een combinatie hiervan?

 • Hulsta Audio Meubel

  Hülsta audio meubel

 • Hülsta Gentis Tv Kast

  Hülsta Gentis

 • Hülsta Scopia Tv Kast

  Hülsta Scopia

 • Piure Nex Pur Kast

  Piure Nex Pur

 • Hulsta Mega Tv Kast

  Hülsta Mega kasten

 • Piure Nex Tv Kast

  Piure Nex Sideboard

 • Hulsta Tetrim Lowboard

  Hülsta Tetrim

 • Piure Mesh Lowboard

  Piure Mesh

 • Hulsta Navis Lowboard

  Hülsta Navis

 • Piure Nex Box Fineer 3

  Piure Nex Box

 • Piure Nex Glamour Tv Opzet

  Piure Nex Glamour

 • Hulsta Persis Sideboard Donker Eiken

  Hülsta Persis

  Hulsta Persis Lowboards

  Hülsta Persis

 • Hulsta Fonis Lowboard

  Hülsta Fonis

De mooiste TV-kasten vindt u bij Hülsta, Pastoe, Piure én bij ons!

U wilt graag veel TV-kasten zien. Maar u wilt ook graag advies over alle opties en uitvoeringen. Op deze site van Gasse Wooncentrum én in het grote kasten centrum van Gasse in Mijdrecht bent u op het juiste adres. U vindt hier nagenoeg alle TV-kasten van mooie merken zoals Hülsta, Pastoe, Bert Plantagie en Piure. En kunt dus zelf kiezen welke TV-kast het mooiste is. En welke TV-kast past bij uw interieur en specifieke wensen.

Op zoek naar het perfecte lowboard voor ú en uw interieur?

Wanneer u op zoek bent naar een lowboard, zijn er oneindig veel mogelijkheden. Bij nagenoeg elk merk en in nagenoeg elk programma kunt u kiezen voor verschillende opties, zoals bijvoorbeeld:

 • het design van het meubel
 • de maten
 • hangend of staand?
 • de indeling
 • de kleuren en materialen

Kiest u voor een TV-kast met strak modern design of elegant ronde vormen?

Een TV-kast is er in verschillend design. Kiest u voor strak modern of wilt u elegant en tijdloos mooi? Neem bijvoorbeeld de TV-kasten van Hülsta Scopia en Pastoe Vision die rechte en strakke lijnen hebben. Het design van deze kasten is volledig anders dan het design van de TV-kast van Hülsta Gentis, die bijzonder elegant gebogen lijnen heeft.

Bij lowboards staat de hoogte wel zo’n beetje vast, maar de breedte niet

Een lowboard is laag genoeg om uw TV erop te zetten of erboven te hangen. Daarmee staat de hoogte van het lowboard wel zo’n beetje vast. Maar de lengte niet. Die varieert van klein tot heel erg lang. Neem het lowboard van Hulsta Neo. De smalste is  105 cm en de langste 247 cm. Het lowboard Piure Nex kan zelfs in een lengte van 361 cm!

Wilt u het nóg langer? Kies dan voor de Pastoe Vision. Omdat dit lowboard bestaat uit een aaneenschakeling van meerdere elementen, kunt u dit onbeperkt lang maken.

Er is een TV-kast die op de vloer staat of aan de wand hangt

Hoe wilt u uw TV-kast in uw interieur zetten, hangend aan de wand of op een onderstel op de vloer? Wanneer u uw TV-kast makkelijk wilt kunnen verplaatsen, adviseren wij u te kiezen voor een onderstel of plint/ stelvoetjes. Maar kijk ook eens naar een TV-kast die aan de wand hangt. Dit geeft het meubel een hoge design waarde. Bovendien geeft het optisch een ruimtelijk effect.

Bij veel TV-kasten kunt u kiezen. Neem bijvoorbeeld de TV-kasten Pastoe Vision en Hülsta Neo. Deze kunnen worden uitgevoerd op een plint/stelvoetjes, op een onderstel of hangend aan de wand.

Het design én gebruiksgemak van lowboards wordt mede bepaald door de indeling

Het gebruiksgemak van een lowboard wordt in grote mate bepaald door de inrichting. Een klep is bijvoorbeeld handig voor audio apparatuur. Hetzelfde geldt voor open vakken; die zijn overigens ook handig om de audio goed te kunnen bedienen. Maar wanneer u veel kleine dingen kwijt wilt, kiest u voor een lade.

Er zijn lowboards die al diverse audio hulpmiddelen in zich hebben. Niet alleen uitsparingen voor snoeren op de gewenste plaats, maar ook opbergsystemen, uitschuifplanken of een audioklep. Of zelfs een heel audio systeem. Zoals veel Hülsta lowboards die met het audio systeem Teufel kunnen worden uitgevoerd.

De indeling van het lowboard bepaalt overigens ook in grote mate het design. Kijk maar eens wat er met het design van lowboards gebeurt wanneer u kiest voor grote, hoge laden of kleppen i.p.v. smalle, lage laden of kleppen. Wanneer u onze kasten ontwerp studio bezoekt, laten wij u het verschil in een 3D ontwerp zien.

Welk materiaal kiest u voor uw TV-kast en eventueel onderstel?

En dan komt onherroepelijk de vraag: welk materiaal kiest u voor uw TV-kast? Gaat u voor de warme uitstraling van hout/fineer? Of liever het kleurrijke van lak: ingetogen mat of sprankelend hoogglans? Of wellicht een combinatie hiervan? En welke kleur dan wel kleuren kiest u? De keuze is belangrijk voor het design en het gebruiksgemak. Het ene materiaal is immers gevoeliger voor bijvoorbeeld krassen en verkleuring dan het andere.

Maar ook het design van de TV-kast wordt door het materiaal en kleurgebruik bepaald. Leuk om hierbij ook goed te kijken naar de vorm en kleur van het onderstel, zoals bijvoorbeeld kan met de TV-kasten van Piure. Er zijn niet alleen verschillende onderstellen mogelijk (bijvoorbeeld een bodemplaat, poten, beugel of raamonderstel), maar ook verschillende kleuren onderstel (bijvoorbeeld diverse kleuren matte of hoogglans lak, aluminium en chroom). In onze kasten ontwerp studio, ontwerpen wij samen met u de perfecte TV-kast.

Kasten ontwerp studio0

Er zijn zoveel TV-kasten, elementen, vormen, kleuren en overige opties, dat u bij het samenstellen van een mooie TV-kast wel wat advies kunt gebruiken. U bent dan ook van harte welkom in onze Kasten Ontwerp Studio. U vindt hier::

 • ervaren kasten adviseurs die nagenoeg alles weten van onze TV-kasten en u graag adviseren
 • een 3d programma waarin wij samen met u het perfecte TV-kast ontwerpen

Wij ontwerpen uw lowboard in 3D; samen met u!

In onze kasten ontwerp studio maken wij in 3D een ontwerp van uw TV-kast. Uiteraard in goed overleg met u. U kunt met ons meekijken en al uw eisen en wensen kenbaar maken. Totdat onze kasten experts het perfecte lowboard hebben ontworpen. Het resultaat ziet u groot op de muur geprojecteerd en kunt u van alle kanten bekijken.

Maak een afspraak met onze kasten adviseurs voor het ontwerp van dé perfecte TV-kast

Het ontwerpen van een mooie TV-kast kost enige tijd. Daarom adviseren wij u een afspraak voor dit advies te maken. Dan weet u zeker dat wij uitgebreid de tijd hebben om samen met u een prachtig ontwerp in 3d te kunnen maken. Belangrijk is wel om bij uw afspraak de maten en bijzonderheden van uw kamer en de betreffende muur mee te nemen. Denk hierbij vooral aan oneffenheden op de muur en de exacte plaats van ramen, deuren en stopcontacten. Voor een afspraak voor advies over uw TV-kast kunt u de link gebruiken.

Bij Gasse Wooncentrum vindt u meer dan alleen TV-kasten

Bij Gasse Wooncentrum in Mijdrecht vindt u overigens niet alleen TV-kasten en andere kasten van Hülsta, Piure en Pastoe. Maar u vindt hier ook andere meubels, zoals zitmeubelen, eetkamermeubelen, salon- en bijzettafels en woonaccessoires. U vindt ons in Mijdrecht (tussen Amsterdam en Utrecht, maar ook niet ver van Rotterdam en Den Haag). Onze showroom is makkelijk te bereiken en parkeren is op eigen terrein