Een highboard is meer dan alleen een hoge kast

Een highboard biedt voldoende mogelijkheden om al uw kostbaarheden in op te bergen. Maar de hoge kast is per definitie óók een blikvanger in uw interieur. Belangrijk dus om uw keuze voor een highboard weloverwogen te maken. Want er zijn highboards in heel veel maten, vormen en kleuren.

Kiest u voor een modern highboard met een recht lijnenspel? Of mag het wat ronder en speelser zijn? Kiest u voor een highboard in een spannende kleur lak of hout? Of wellicht voor een combinatie hiervan?

 • Hulsta Gentis Highboard

  Hülsta Gentis

 • Hülsta Scopia Highboard

  Hülsta Scopia

 • Piure Nex Pur Highboard Hoog

  Piure Nex Pur

 • Hulsta Neo Highboard

  Hülsta Neo

 • Hulsta Mega Highboard

  Hülsta Mega kasten

 • Piure Nex Highboard

  Piure Nex Sideboard

 • Hulsta Tetrim Highboard

  Hülsta Tetrim

 • Piure Mesh Highboard

  Piure Mesh

 • Hulsta Navis Highboard

  Hülsta Navis

 • Piure Nex Box Kasten Wit

  Piure Nex Box

 • Piure Nex Box Glamour

  Piure Nex Glamour

 • Hulsta Persis Highboard

  Hülsta Persis

 • Hulsta Fonis Highboard Blauw Laag

  Hülsta Fonis

De mooiste highboards vindt u bij Hülsta, Pastoe, Piure én bij ons!

U wilt graag veel highboards zien. Maar u wilt ook graag advies over alle opties en uitvoeringen. Op deze site van Gasse Wooncentrum én in het grote kasten centrum van Gasse in Mijdrecht bent u op het juiste adres. U vindt hier nagenoeg alle highboards van mooie merken zoals Hülsta, Pastoe, Bert Plantagie en Piure. En kunt dus zelf kiezen welk highboard het mooiste is. En welk highboard past bij uw interieur en specifieke wensen. Er is altijd een hoge kast die bij ú en uw interieur past.

Elk merk en elk kasten programma heeft oneindig veel mogelijkheden. Ook in hoge kasten. Zo kunt u nagenoeg altijd kiezen voor verschillende uitvoeringen in het volgende:het designde matenhet onderstel of plintde indelinghet materiaal.

Wilt u uw highboard liever strak modern of met elegante ronde vormen?

Het design van een highboard kan enorm verschillen. Kiest u voor een highboard met een modern strak lijnenspel? Of wilt u elegant en tijdloos mooi? Neem bijvoorbeeld de highboards van Hülsta Tameta en Pastoe Vision Elements die rechte en strakke lijnen hebben. Het design van deze kasten is volledig anders dan het design van de highboard van Hülsta Gentis, die bijzonder elegant gebogen lijnen heeft.

Hoe hoog wilt u uw hoge kast?  En hoe breed?

Een highboard is veel hoger dan een sideboard, maar vaak lager en smaller dan een wandmeubel. Het moet immers niet té volumineus overkomen in uw interieur. Maar verder kunnen de maten van de hoge kast aardig variëren. Van relatief hoog en small tot relatief laag en breed. En alles daartussen in. Neem de hoge kast van Hülsta Neo. U kunt kiezen voor een aaneenschakeling van verschillende hoge elementen en het meubel daarmee onbeperkt lang maken. Of juist heel smal.

Hoe wenst u het onderstel van uw hoge kast?

Veel highboards hebben kleine stelvoetjes of een plint waarmee het meubel op de grond staat. Maar bij sommige highboards kunt u kiezen. Neem bijvoorbeeld de hoge kasten van Pastoe Vision en Piure Nex. Deze kunnen worden uitgevoerd op een plint/stelvoetjes of op een onderstel.

Het design én gebruiksgemak van highboards wordt mede bepaald door de indeling.

Met de indeling van hoge kasten, komen wij aan het gebruiksgemak. Laden hebben immers een heel andere functie dan kleppen. En een gesloten deur heeft een heel andere functie dan een deur van helder glas. Maar naast het gebruiksgemak is de indeling van de hoge kast ook zeer design bepalend. Kijk maar eens naar de verschillende frontindelingen van hoge kasten en wat dat voor het design ervan doet.

In onze kasten ontwerp studio, laten wij u het verschil voor úw highboard zien.

Welk materiaal kiest u voor uw highboard en eventueel onderstel? En dan komt onherroepelijk de vraag: welk materiaal kiest u voor uw highboard? Gaat u voor de warme uitstraling van hout/fineer? Of liever het kleurrijke van lak: ingetogen mat of sprankelend hoogglans? Of wellicht een combinatie hiervan? En welke kleur dan wel kleuren kiest u? De keuze is belangrijk voor het design en het gebruiksgemak. Het ene materiaal is immers gevoeliger voor bijvoorbeeld krassen en verkleuring dan het andere. Maar ook het design van de highboard wordt door het materiaal en kleurgebruik bepaald.

Leuk om hierbij ook goed te kijken naar de vorm en kleur van het onderstel, zoals bijvoorbeeld kan met de highboards van Piure. Er zijn niet alleen verschillende onderstellen mogelijk (bijvoorbeeld een bodemplaat, poten, beugel of raamonderstel), maar ook verschillende kleuren onderstel (bijvoorbeeld diverse kleuren matte of hoogglans lak, aluminium en chroom).

Kasten ontwerp studio.

Bij zoveel highboards, elementen, vormen, kleuren en overige opties, is het goed om te weten dat wij u in onze Kasten Ontwerp Studio graag helpen bij het samenstellen van het perfecte highboard. Dat doen wij door: Ervaren kasten adviseurs die nagenoeg alles weten van onze highboards en u graag adviseren een 3d programma waarin wij samen met u het perfecte highboard ontwerpen.

Uw hoge kast ontwerpen wij met u samen in 3D.

Wanneer u een goed beeld heeft gekregen van de mogelijkheden van de hoge kasten en uw exacte wensen, gaan wij werken aan het ontwerp. In onze ontwerp studio werken wij  met planning in 3D. In nauw overleg met u, plannen wij het door u gewenste hoge kast op onze computer. U kunt met ons meekijken en al uw eisen en wensen kenbaar maken. Totdat het perfecte hoge kast is ontstaan en u het resultaat groot op de muur geprojecteerd ziet. U kunt het van alle kanten bekijken, alsof u nu al langs uw nieuwe highboard loopt!

Maak een afspraak met onze kasten adviseurs voor het ontwerp van dé perfecte highboard

Het ontwerpen van een mooie highboard kost enige tijd. Daarom adviseren wij u een afspraak voor dit advies te maken. Dan weet u zeker dat wij uitgebreid de tijd hebben om samen met u een prachtig ontwerp in 3D te kunnen maken. Belangrijk is wel om bij uw afspraak de maten en bijzonderheden van uw kamer en de betreffende muur mee te nemen. Denk hierbij vooral aan oneffenheden op de muur en de exacte plaats van ramen, deuren en stopcontacten. Voor een afspraak voor advies over uw highboard kunt u de link gebruiken.

Meer dan alleen highboards bij Gasse Wooncentrum Mijdrecht.

Bij Gasse Wooncentrum in Mijdrecht vindt u overigens niet alleen kasten en highboards van Hülsta, Piure en Pastoe,  maar ook andere meubels. Zoals zitmeubelen (banken, fauteuils en relaxfauteuils), eetkamermeubelen, salon- en bijzettafels en woonaccessoires (bijvoorbeeldvloerkleden en verlichting). U vindt ons in Mijdrecht (tussen Amsterdam en Utrecht, maar ook niet ver van Rotterdam en Den Haag). Onze showroom is makkelijk te bereiken en parkeren is op eigen terrein.