Een dressoir / sideboard is functioneel en mooi tegelijkertijd

Een dressoir of sideboard kiest u om er veel in op te kunnen bergen. Maar ook om er iets moois op te zetten. En er iets moois boven te hangen. Er zijn dressoirs in heel veel maten, kleuren en vormen. Kiest u voor een modern dressoir met rechte lijnen? Of mag het wat ronder zijn? Wilt u een dressoir in hout/ fineer of een spannende kleur matte/ hoogglans lak? Of wellicht wel voor een combinatie hiervan?

 • Hulsta Gentis Dressoir

  Hülsta Gentis

 • Piure Nex Pur Dressoir Stelvoet

  Piure Nex Pur

 • Hulsta Scopia Sideboard

  Hülsta Scopia

 • Piure Nex Sideboard Hoog

  Piure Nex Sideboard

 • Hulsta Madera Sideboard

  Hülsta Madera

 • Hulsta Nuria Dressoir

  Hülsta Nuria

 • Hulsta Tetrim Dressoir

  Hülsta Tetrim

 • Piure Mesh Sideboard

  Piure Mesh

 • Hulsta Navis Dressoir Grijs

  Hülsta Navis

 • Piure Nex Box Dressoir 1

  Piure Nex Box

 • Piure Nex Glamour Kasten

  Piure Nex Glamour

 • Hulsta Persis Dressoir

  Hülsta Persis

De mooiste dressoirs vindt u bij Hülsta, Piure, Pastoe én bij ons!

Wanneer u veel dressoirs wilt zien en graag worden geadviseerd over alle mogelijkheden, dan bent u van harte welkom op deze site én in het grote kasten centrum van Gasse in Mijdrecht. Wij tonen nagenoeg alle dressoirs van prachtige merken zoals Hülsta, Piure, Bert Plantagie en Pastoe. Zodat u zelf kunt kiezen welk sideboard u het mooiste vindt. Maar ook welk sideboard het beste bij uw wensen en interieur past.

Er is altijd een sideboard die bij ú en uw interieur past

Elk merk en elk kasten programma heeft oneindig veel mogelijkheden. Ook in sideboards. Zo kunt u nagenoeg altijd kiezen voor verschillende uitvoeringen in het volgende:

 • design
 • maten
 • hangend of staand
 • indeling
 • materiaal

Het design van een dressoir: van strak modern tot ronde vormen

Het design kan verschillen van strak modern design, tot elegant en tijdloos mooi. Zo hebben de dressoirs van Pastoe Vision of Hülsta Scopia alleen maar een recht en strak lijnspel. Het dressoir van Hülsta Gentis daarentegen, is bijzonder elegant gebogen.

De afmeting van uw sideboard: de hoogte staat vast, maar de lengte niet

Een sideboard is hoger dan een lowboard of TV-kast, maar lager dan een highboard. U wilt er immers nog iets op zetten en boven hangen. Daarmee staat de hoogte van het dressoir aardig vast, maar de lengte niet. Die varieert van smal tot extra breed. Neem het sideboard van Hulsta Neo. De smalste is  176 cm en de langste 246 cm. Het sideboard Piure Nex kan zelfs in een lengte van 361 cm!

Wilt u het nóg langer? Kies dan voor de Pastoe Vision. Omdat dit dressoir bestaat uit de aaneenschakeling van meerdere elementen, kunt u dit onbeperkt lang maken.

Wilt u uw dressoir hangend aan de wand of op een onderstel op de vloer?

Hoe zet u uw dressoir in uw interieur? Wanneer u uw dressoir op de vloer zet, is het later wel zo makkelijk te verplaatsen. Maar wanneer u het aan de wand hangt, geeft het optisch een heel ruimtelijk effect.

Bij veel dressoirs maakt u zelf de keuze. Zoals bijvoorbeeld de Pastoe Vision en Hülsta Neo die zowel hangend aan de muur kunnen, als op een plint/stelvoetjes of op een onderstel.

De indeling van sideboards bepaalt  het design én gebruiksgemak

Met de indeling van sideboards, komen wij aan het gebruiksgemak. Laden hebben immers een heel andere functie dan kleppen, of een grote of kleine deur. Maar naast het gebruiksgemak is de indeling voor een groot deel design bepalend. Kijk maar eens naar de verschillende belijning van sideboards en wat dat voor het design ervan doet. In onze kasten ontwerp studio, laten wij u het verschil voor úw dressoir zien.

En tenslotte kiest u het materiaal van uw dressoir en eventueel onderstel

Wanneer u alle vorige keuzes heeft afgerond, resteert de laatste: kiest u een dressoir van hout/fineer, matte lak of hoogglans lak? Of wellicht een combinatie hiervan? En in welke kleur of kleuren? Een belangrijke vraag voor zowel het design, als het gebruiksgemak. Want het materiaal van het dressoir bepaalt in grote mate de gevoeligheid voor bijvoorbeeld krassen en verkleuring.

Maar het materiaal en kleurgebruik bepaalt óók in grote mate het design. Vooral in combinatie met de vorm en kleur van het onderstel. Ook daar heeft u vaak een keuze in. Bijvoorbeeld bij de dressoirs van Piure. Niet alleen heeft u de keuze uit diverse onderstellen (bijvoorbeeld een bodemplaat, beugel, poten of raamonderstel), maar ook uit verschillende kleuren (bijvoorbeeld matte of hoogglans lak, aluminium en chroom). In onze kasten ontwerp studio, ontwerpen wij samen met u het ideale dressoir.

Kasten ontwerp studio

Bij zoveel dressoirs, elementen, vormen, kleuren en overige opties, is het goed om te weten dat wij u in onze Kasten Ontwerp Studio graag helpen bij het samenstellen van het perfecte dressoir. Dat doen wij door:

 • ervaren kasten adviseurs die nagenoeg alles weten van onze dressoirs en u graag adviseren
 • een 3d programma waarin wij samen met u het perfecte dressoir ontwerpen

Uw sideboard ontwerpen wij met u samen in 3D

Wanneer u een goed beeld heeft gekregen van de mogelijkheden van de sideboards en uw exacte wensen, gaan wij werken aan het ontwerp. In onze ontwerp studio werken wij  met planning in 3D. In nauw overleg met u, plannen wij het door u gewenste sideboard op onze computer. U kunt met ons meekijken en al uw eisen en wensen kenbaar maken. Totdat het perfecte sideboard is ontstaan en u het resultaat groot op de muur geprojecteerd ziet. U kunt het van alle kanten bekijken, alsof u nu al langs uw nieuwe dressoir loopt!

Onze kasten adviseurs maken graag een afspraak voor het ontwerp van het perfecte dressoir

Omdat het ontwerp van het perfecte dressoir enige tijd vergt, adviseren wij u een afspraak voor dit advies te maken. Wij hebben dan uitgebreid de tijd om samen met u te werken aan het ontwerp in 3d. Neemt u bij uw afspraak wel de maten van uw kamer en in het bijzonder de maten en bijzonderheden van de betreffende muur mee. Denk hierbij vooral aan oneffenheden op de muur en de exacte plaats van ramen, deuren en stopcontacten. Voor een afspraak voor advies kunt u de link gebruiken.

Meer dan alleen dressoirs bij Gasse Wooncentrum Mijdrecht

Bij Gasse Wooncentrum in Mijdrecht vindt u overigens niet alleen kasten en dressoirs van Hülsta, Piure en Pastoe,  maar ook andere meubels. Zoals zitmeubelen (banken, fauteuils en relaxfauteuils), eetkamermeubelen, salon- en bijzettafels en woonaccessoires (bijvoorbeeldvloerkleden en verlichting). U vindt ons in Mijdrecht (tussen Amsterdam en Utrecht, maar ook niet ver van Rotterdam en Den Haag). Onze showroom is makkelijk te bereiken en parkeren is op eigen terrein.