Een prachtige boekenkast speciaal voor u ontworpen

 • Hulsta Neo Grote Wandkast

  Hülsta Neo

 • Hulsta Scopia Wandkast Groot

  Hülsta Scopia

 • Hulsta Mega Boekenkast

  Hülsta Mega kasten

 • Piure Mesh Boekenkast

  Piure Mesh

 • Piure Nex Pur Boekenkast Deuren

  Piure Nex Pur

Plan uw perfecte boekenkast bij ons in!

Wanneer u veel design boekenkasten wilt zien en graag worden geadviseerd over alle mogelijkheden, dan bent u van harte welkom op deze site én in het grote kastencentrum van Gasse in Mijdrecht. Wij tonen nagenoeg alle boekenkasten van prachtige merken zoals Hülsta en Piure. Dan kunt u zelf kiezen welke boekenkasten u het mooiste vindt. Maar ook welke boekenkasten het beste bij uw wensen en interieur passen.

Design boekenkasten zijn er in veel maten en indelingen

Onze design boekenkasten zijn leverbaar in veel maten en indelingen. Want vaak worden ze samengesteld uit meerdere elementen en staat het u zo vrij zo hoog en breed te gaan als mogelijk is. Of juist minder hoog of minder breed. Neem de boekenkasten van Hulsta Mega die tot een hoogte van 430 cm kunnen worden samengesteld. En door het staandersysteem oneindig breed kunnen worden. Daarna bepaalt u de indeling. Voor boekenkasten kiest u wellicht voor het volgende:

 • de juiste indeling van de open vakken: breedte, hoogte én diepte
 • optioneel de keuze voor deuren, schuifdeuren, kleppen en laden
 • andere opties, zoals verlichting of een trap (voor de hoge boekenkast)

Welke indeling van de vakken wenst u voor uw kast?

Voor moderne boekenkasten is de vakkenindeling van groot belang. Uw grote boeken vragen om een hoger vak dan uw pockets. En vaak hoeft een boekenkast ook niet zo diep te zijn als een gewone kast.

Bij sommige boekenkasten bepaalt u deze indeling zelf. Zoals bij Hülsta Mega bijvoorbeeld. Niet alleen de totale hoogte en breedte van de boekenkast, maar ook de breedte en hoogte van de vakken onderling. En van een diepte van 22 cm tot 35 cm (zelfs in één kast gecombineerd!).

Overige indelingsopties maken van uw boekenkast een hoogstpersoonlijke design kast

Wanneer u van uw boekenkast een hoogstpersoonlijke design kast wilt maken, kunt u naast open vakken ook kiezen voor gesloten elementen. Met een deur, lade, klep of vitrinedeel bijvoorbeeld. Maar er zijn vaak meer designopties. Wat dacht u van verlichting die uw kast ’s avonds sfeervol aanlicht? Of een bibliotheektrap voor hoge boekenkasten?

Let op: de indeling bepaalt ook het design van uw boekenkast

Maar de indeling van de boekenkast is ook heel bepalend voor het design. Een kast met alleen maar kleine open vakken, ziet er nu eenmaal heel anders uit dan een kast met lange planken. Of afwisselend grote en kleine planken. Hetzelfde geldt voor de indeling met deuren, kleppen, laden en vitrine-elementen. Belangrijk dus om uw keuze zorgvuldig te maken en te zorgen voor een goed ontwerp van uw kast voordat u tot bestellen overgaat.

En tenslotte kiest u het materiaal en de kleuren

Wanneer u alle vorige keuzes heeft afgerond, resteert de laatste: kiest u een boekenkast van hout/fineer, matte lak of hoogglans lak? Of een combinatie hiervan? Een belangrijke vraag voor het design. Want boekenkasten in één kleur en materiaal hebben een heel andere uitstraling dan boekenkasten waarbij bepaalde delen (bijvoorbeeld de fronten) in een afwijkende kleur of materiaal zijn uitgevoerd. Bijvoorbeeld in glas dat in een prachtige kleur is gelakt.

Kasten ontwerp studio

Bij zoveel boekenkasten, elementen, kleuren en overige opties, is het goed om te weten dat wij u in onze Kasten Ontwerp Studio graag helpen bij het samenstellen van de perfecte boekenkast. Dat doen wij door:

 • ervaren kasten adviseurs die nagenoeg alles weten van onze boekenkasten en u graag adviseren
 • een 3d programma waarin wij samen met u het perfecte boekenkast ontwerpen

Kasten ontwerpen wij met u samen in 3D

Wanneer u een goed beeld heeft gekregen van de mogelijkheden van de boekenkasten en uw exacte eisen en wensen, gaan wij werken aan het ontwerp. In onze ontwerp studio werken wij  met planning in 3D. In nauw overleg met u, plannen wij de door u gewenste boekenkast op onze computer. U kunt met ons meekijken en al uw eisen en wensen kenbaar maken. Totdat dé perfecte boekenkast is ontstaan en u het resultaat groot op de muur geprojecteerd ziet. U kunt het van alle kanten bekijken, alsof u nu al langs uw nieuwe boekenkast loopt!

Onze adviseurs maken graag een afspraak voor het ontwerp van de perfecte boekenkast

Omdat het ontwerp van het perfecte moderne boekenkast enige tijd vergt, adviseren wij u een afspraak voor dit advies te maken. Wij hebben dan uitgebreid de tijd om samen met u te werken aan het ontwerp in 3d. Neemt u bij uw afspraak wel de maten van uw kamer en in het bijzonder de maten en bijzonderheden van de betreffende muur mee. Denk hierbij vooral aan oneffenheden op de muur en de exacte plaats van ramen, deuren en stopcontacten. Voor een afspraak voor advies kunt u de link gebruiken.

Meer dan alleen boekenkasten bij Gasse Wooncentrum Mijdrecht

Bij Gasse Wooncentrum in Mijdrecht vindt u overigens niet alleen boekenkasten en andere kasten van Hülsta en Piure,  maar ook andere design meubels. Zoals zitmeubelen (banken, fauteuils en relaxfauteuils), eetkamermeubelen, salon- en bijzettafels en woonaccessoires (bijvoorbeeldvloerkleden en verlichting). U vindt ons in Mijdrecht (tussen Amsterdam en Utrecht, maar ook niet ver van Rotterdam en Den Haag). Onze showroom is makkelijk te bereiken en parkeren is op eigen terrein.