Een uitschuiftafel voor nóg meer gezelligheid aan tafel!

Met een uitschuiftafel is iedereen welkom! Want als er meer mensen blijven eten, dan laat de uitschuiftafel zich op eenvoudige wijze uitschuiven. En heeft u ruimte voor nóg meer familieleden en goede kennissen. In het grote merkencentrum van Gasse in Mijdrecht hebben wij prachtige uitschuiftafels van mooie merken zoals Hülsta, Pilat&Pilat, Willisau en Leolux. Dan kunt u zelf kiezen welke uitschuiftafel het beste bij u, uw wensen en uw interieur past.

Filter Products Showing all 4 results
Categories
MERKEN
Filter Products Showing all 4 results
Categories
MERKEN

Een uitschuiftafel voor nóg meer gezelligheid aan tafel!

Met een uitschuiftafel is iedereen welkom! Want als er meer mensen blijven eten, dan laat de uitschuiftafel zich op eenvoudige wijze uitschuiven. En heeft u ruimte voor nóg meer familieleden en goede kennissen. In het grote merkencentrum van Gasse in Mijdrecht hebben wij prachtige uitschuiftafels van mooie merken zoals Hülsta, Pilat&Pilat, Willisau en Leolux. Dan kunt u zelf kiezen welke uitschuiftafel het beste bij u, uw wensen en uw interieur past.

 • Willisau Prato Uitschuiftafel

  Willisau Prato

 • Willisau Arona Uitschuiftafel

  Willisau Arona

 • Willisau Modena Ovaal Noten

  Willisau Modena

 • Willisau Uitschuiftafel

  Willisau Maleo

U kiest voor een uitschuiftafel met het mooiste design

Een uitschuiftafel is een belangrijk interieur object in uw interieur. Het is dan ook belangrijk dat het design, het materiaalgebruik en de kleuren goed bij u en uw interieur passen. Het design van de uitschuiftafel kan nagenoeg altijd worden aangepast. Denk hierbij aan het volgende:

 • het materiaal en kleur van het tafelblad en de poten kan worden aangepast
 • het materiaal en kleur van het uitschuifblad kan worden aangepast
 • u kunt kiezen voor meerdere afmetingen voor de tafel
 • er zijn vaak andere design opties

Welk materiaal en kleur wilt u voor uw eettafel?

Een uitschuiftafel kan altijd in een ander materiaal of in een andere kleur. Wat betreft tafelblad én uitschuifblad, kunt u aan de volgende uitvoeringen denken:

 • hout of fineer
 • keramiek of stucco
 • mdf of lak
 • glas (al dan niet gelakt)

Door hiermee te spelen, verandert u het design van de tafel in grote mate. Zeker wanneer u kiest voor afwijkende kleuren en materialen van het vaste tafelblad en het uitschuifblad.

Welk materiaal en kleur wilt u voor uw uitschuifblad?

Nagenoeg iedere uitschuiftafel kan worden uitgevoerd met een uitschuifblad dat gelijk is aan het blad van de eettafel, dan wel hiervan afwijkt. Zo kan het uitschuifblad van de Leolux Vivre in hetzelfde materiaal als de tafel, maar ook in MDF.

Voor beide opties is wat te zeggen. Een uitschuifblad in hetzelfde materiaal is uiteraard prachtig, zeker wanneer u kiest voor een mooi massief houten blad. Maar een uitschuifblad in een afwijkende kleur of materiaal heeft ook voordelen. Hierbij is het niet zo erg dat het blad van de eettafel er na lange tijd van gebruik anders uitziet dan het uitschuifblad. Bovendien geeft het de eettafel een bijzonder karakter.

Kijk maar naar de uitschuiftafels van Willisau. Deze zijn al prachtig als eettafel zonder het uitschuifblad uitgetrokken. Maar door de enorme keuze aan materialen en kleuren van zowel het tafelblad als het uitschuifblad, ontstaan na uitschuiven hele bijzondere combinaties. Denk bijvoorbeeld aan het spannende contrast bij een eettafel van massief eikenhout met karakter en een uitschuifblad van donker MDF blad. Of juist een harmonisch geheel van gelakt antraciet glas met donker MDF. Of een combinatie van Stucco en gelakt glas, beide in dezelfde kleur.

Welke maat kiest u voor uw eettafel en uitschuifblad?

Met een uitschuiftafel kan de eettafel wat kleiner. Want als u meer gasten verwacht, schuift u het uitschuifblad eenvoudig uit. Dat is niet alleen handig, maar ook leuk. Want de eettafel ziet er zo steeds anders uit en geeft hiermee steeds een ander effect aan uw interieur.

Uitschuiftafels zijn er vaak vanaf 140 cm tot maximaal 220 cm. Dit kan worden verlengd met een uitschuifblad van zo’n 50 tot soms wel 110 cm.

Ook de poot bepaalt het design van uw tafel

Wilt u echt iets bijzonders? Kies dan voor een uitschuiftafel die met een bijzondere poot of de poot in een bijzondere kleur kan worden uitgevoerd. Bij de uitschuiftafels van Willisau kunt u uiteraard kiezen voor een onderstel in RVS of aluminium. Maar als u een bijzondere eettafel wilt, kunt u ook kiezen voor een onderstel dat mooi meekleurt met het tafelblad. Of juist prachtig contrasteert.

Uitschuiftafels moet u vooral onbezorgd kunnen gebruiken

Uw uitschuiftafel gebruikt u vaak meerdere keren per dag. Denk bij uw keuze voor een tafel dan ook met name aan het volgende:

 • de gebruikseigenschappen van het tafelblad
 • de hoogte van de uitschuiftafel

Mooie uitschuiftafels die ook makkelijk in gebruik zijn?

U kunt kiezen voor een prachtige moderne uitschuiftafel met een schitterende blad. Maar na het eerste gebruik ontstaan al vlekken, krassen of de tafel voelt oncomfortabel aan. Belangrijk om dit van te voren al te overwegen. Let bij de keuze voor het tafelblad goed op de gebruikseigenschappen van het materiaal, bijvoorbeeld:

 • houten uitschuiftafel in de olie: prachtig en warm; vlekken ontstaan eerder, maar kunnen makkelijker worden hersteld
 • houten uitschuiftafel in de lak: mooi en voelt niet koud aan; relatief ongevoelig voor vlekken
 • uitschuiftafel in keramiek en stucco: sterk en relatief ongevoelig voor vlekken, voelt koel aan
 • gelakte uitschuiftafel: relatief ongevoelig voor vlekken, maar minder krasvast
 • uitschuiftafel MDF: nauwelijks gevoelig voor vlekken en krassen
 • glazen uitschuiftafel: ongevoelig voor vlekken, maar minder krasvast en voelt koel aan
 • uitschuiftafel in gelakt glas: minder gevoelig voor vlekken en krassen en voelt iets minder koel aan

Wij informeren u over alle eigenschappen van de uitschuiftafels, zodat u uw keuze goed kunt maken. Wilt u zelf voelen of een materiaal koud aanvoelt, kom dan naar Gasse Wooncentrum in Mijdrecht. Wij hebben uitschuiftafels in nagenoeg ieder materiaal staan. Dan kunt u het verschil zelf voelen.

Uw uitschuiftafel moet ook bij de stoelen passen!

Bij aanschaf van een uitschuiftafel zijn nóg twee maten van belang: de hoogte van de onderkant van de uitschuiftafel en de hoogte van de bovenkant. De onderkant van uw uitschuiftafel is van belang, omdat uw eetkamerstoelen goed onder de tafel moeten passen. Ook als het eetkamerstoelen met armleuningen zijn. De bovenzijde van het tafelblad is van belang, omdat deze moet passen bij de hoogte van uw eetkamerstoelen. Zodat de verhoudingen kloppen. In het wooncentrum van Gasse in Mijdrecht vindt u eettafels in diverse maten. Wij adviseren u daarbij graag.

U vindt uw uitschuiftafel bij Gasse Wooncentrum in Mijdrecht

Op deze website van Gasse Wooncentrum Mijdrecht vindt u alle uitschuiftafels die wij in onze collectie hebben. Maar u wilt ongetwijfeld zien én voelen hoe de tafels en het materiaal waarvan ze zijn gemaakt u in het echt bevallen. Kom dan langs in het grote wooncentrum van Gasse. U vindt ons in Mijdrecht (tussen Amsterdam en Utrecht, maar ook niet ver van Rotterdam en Den Haag). Onze showroom is makkelijk te bereiken en parkeren is op eigen terrein.

Bij Gasse vindt u overigens niet alleen eettafels van de belangrijke woonmerken, maar ook andere meubelen. Zoals zitmeubelen, eetkamerstoelen, kasten en woonaccessoires zoals vloerkleden en verlichting.