Eetkamerstoelen die uitnodigen voor urenlang (na)tafelen!

Eetkamerstoelen worden steeds belangrijker in het moderne interieur. Want eten neemt een steeds grotere plaats in ons leven in. En de eethoek is inmiddels een belangrijkere plek – zo niet dé belangrijkste plek – in ons interieur. Wij willen urenlang gezellig tafelen en natafelen. Belangrijk dus om uw keuze voor de eetkamerstoelen zorgvuldig te maken.

Dat kan in het grote merkencentrum van Gasse in Mijdrecht. Wij tonen nagenoeg alle eetkamerstoelen van prachtige merken zoals Rolf Benz, Leolux, Designonstock, Bert Plantagie en Hülsta. En denkt u hierbij ook aan andere zitmeubelen voor aan een tafel zoals barkrukken en eetbanken. Ook daarvoor kunt u in ons wooncentrum terecht.

 • bert plantagie rumba

  Bert Plantagie Rumba

 • leolux spring Orchid eetkamerstoel

  Leolux Spring

 • rolf-benz 640 eetkamerstoel

  Rolf Benz 640

 • bert plantagie felp

  Bert Plantagie Felp

 • bert plantagie joni

  Bert Plantagie Joni

 • Bert Plantagie Kiko eetkamerstoel

  Bert Plantagie Kiko eetstoel

 • Leolux Freyr

 • Leolux Ditte eetkamerstoel

  Leolux Ditte

 • rolf benz 620 eetkamerstoel

  Rolf Benz 620

 • Leolux Callas

 • Rolf Benz 650 barkrukken

  Rolf Benz 650 barkruk

 • Rolf Benz 616 eetstoel

  Rolf Benz 616

 • rolf benz 652 eetkamerstoel

  Rolf Benz 652

 • leolux mara eetkamerstoel

  Leolux Mara

 • Rolf Benz 620 eetbank

U kiest zelf het design van uw eetkamerstoelen

Eetkamerstoelen zijn er in veel uitvoeringen. Wilt u een stoel op een metalen of houten poot? Wilt u een armleuning en gaat u voor een stoel met een hoge rugleuning? Bij moderne eetkamerstoelen kunt u de volgende design opties tegenkomen:

 • keuze voor het onderstel
 • keuze voor de armen
 • keuze voor de zitting

Het onderstel van eetkamerstoelen bepaalt het design én gebruikscomfort

Bij moderne eetkamerstoelen kunt u globaal kiezen uit de volgende onderstellen:

 • Vorm: een 4-poot, een sledepoot, een freischwinger, een draaivoet, tot op de grond gestoffeerd
 • Materiaal: metaal (gelakt, RVS, aluminium etc.), hout en gestoffeerd
 • Mobiliteit: op (vilt) glijders of wielen

Er is steeds meer keuze in onderstellen. Kijk alleen al naar de 4-poot. Dit kan op de traditionele wijze als de Rolf Benz 652, maar ook op een bijzonder 4-poot als de Rolf Benz 640 en Leolux Callas.

En ook leuk is dat er weer steeds meer eetkamerstoelen op een houten onderstel komen. Zoals de Rolf Benz 606, de Hülsta D27, de Bert Plantagie Lodi Wood en de Leolux Mara. Of helemaal van hout, zoals de Rolf Benz 650. Door de (optionele) stoffen bekleding, zitten deze eetkamerstoelen fantastisch!

Eetkamerstoelen die u al dan niet omarmen

Er zijn eetkamerstoelen met en zonder arm. Soms kunt u bij hetzelfde model kiezen of u wel of niet een armleuning wenst. En soms heeft u zelfs de keuze uit meerdere armen.

Wanneer u voor een arm kiest, zijn er vaak de volgende opties:

Let bij uw keuze voor armleuningen goed op of de eetkamerstoelen nog onder de eettafel passen. Soms kunt u de eettafel verhogen of de poten van de stoel verlagen. Maar meestal leidt dit tot een verkeerde verhouding. Wellicht is dan een stoel als de Bert Plantagie Salsa iets voor u. Deze heeft inspringende armleuningen zodat de stoel toch aan de tafel past.

De zitting bepaalt verder het design van de stoel

Het laatste opvallende design kenmerk van eetkamerstoelen is uiteraard de zitting. Deze is er in heel veel varianten die allemaal even gezichtsbepalend zijn:

 • Vorm: er zijn kuipmodellen, schaalvormen en stoelen met separate rug en zittingen; van een strakke rechte stoel tot een rond kuipvormig model
 • Rughoogte: rugleuningen kunnen hoog of laag zijn en soms heeft u hierin een keuze zoals bij de Rolf Benz 620
 • Zithoogte: sommige eetkamerstoelen zijn in meerdere zithoogten leverbaar, zoals de Rolf Benz 640 en de meeste Bert Plantagie eetkamerstoelen
 • Stoffering: stof en/of leer, soms in meerdere kleuren

Sommige eetkamerstoelen zijn leverbaar in een combinatie van twee kleuren stof en/of leer. Zoals de Bert Plantagie stoelenfamilies: de Bert Plantagie Duo/Spargo etc. en Bert Plantagie Joni/ Blake/ Tara. In het Wooncentrum van Gasse in Mijdrecht vindt u beide families volledig staan. Uiteraard aan één van de robuuste eettafels van Bert Plantagie.

Een stoel moet vooral ook goed zitten

Om urenlang comfortabel te kunnen natafelen, is het zitcomfort van de eetkamerstoelen van groot belang. Wilt u een zitmeubel dat een stevig comfort heeft? Of liever comfortabel zacht? Bij sommige stoelen kunt u zelf kiezen. Zoals bij de eetkamerstoelen Rolf Benz Sinus.

Maar let bij uw keuze voor eetkamerstoelen ook op hoe relaxt de stoel zit. Stoelen op een freischwinger zitten net iets relaxter dan eetkamerstoelen op een vaste voet. En sommige stoelen hebben een verstelmechanisme. Zoals de Leolux Tamarinde en enkele Bert Plantagie eetkamerstoelen. Test het verschil zelf in onze showroom.

Barkrukken mogen in het moderne interieur niet ontbreken

Barkrukken zijn bezig met een spectaculaire come back in het moderne interieur. Soms kiezen mensen in de moderne keuken voor een bartafel waaraan zij snel een hapje kunnen eten. Maar wellicht belangrijker is het kookeiland met hoog (werk)blad dat in veel moderne interieurs staat. Uiteraard met barkrukken die aan het werkblad passen. En waarop inmiddels niet alleen meer een snel hapje en/of drankje wordt genuttigd. Maar waarop hele avonden in goed gezelschap worden doorgebracht. Belangrijk dus dat de barkrukken goed zitten.

Daarom is het goed dat u op de meeste moderne barkrukken hele avonden buitengewoon comfortabel kunt doorbrengen. Rolf Benz gaat daarin wel heel ver. U kunt niet alleen kiezen voor verschillende modellen en uitvoeringen, maar vaak ook voor een steviger of zachter comfort! Bijvoorbeeld op de barkrukken Rolf Benz 652.

Eetbanken staan garant voor nóg meer speciale momenten

Eetbanken staan garant voor nóg meer speciale momenten. Want hoe gezellig is het om de avond in goed gezelschap door te brengen aan een royale eettafel? Op eetbanken kan iedereen aanschuiven en zit men gezellig naast elkaar. Zonder beperking van armleuningen die in de weg zitten. Of als het wat rustiger is, breeduit!

In het wooncentrum van Gasse in Mijdrecht vindt u meerdere eetbanken staan. Onder meer de eetbanken Rolf Benz 620 en Rolf Benz 624. U vindt hier ook veel eettafels die geschikt zijn voor de eetbanken. U wilt immers niet steeds weer uw knieën stoten als u aan tafel gaat.

Eetkamerstoelen bij Gasse Wooncentrum in Mijdrecht

Op deze website van Gasse Wooncentrum Mijdrecht vindt u alle eetkamerstoelen, barkrukken en eetbanken die wij in onze collectie hebben. Wanneer u zo uw eerste keuze heeft gemaakt, adviseren wij u langs te komen in het grote wooncentrum van Gasse. Dan kunt u persoonlijk ervaren of de eetkamerstoel u écht bevalt en alle opties zien en testen. U vindt ons in Mijdrecht (tussen Amsterdam en Utrecht, maar ook niet ver van Rotterdam en Den Haag). Onze showroom is makkelijk te bereiken en parkeren is op eigen terrein.

Bij Gasse vindt u overigens niet alleen eetkamerstoelen, barkrukken en eetbanken van de belangrijke woonmerken, maar ook andere zitmeubelen. Zoals banken en eetkamerstoelen. En uiteraard vindt u bij ons de andere meubelen, zoals tafels, kasten en woonaccessoires zoals vloerkleden en verlichting.

U bent van harte welkom.